je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

Lichaamsgerichte psychotherapie

Deze therapie gaat uit van een holistische visie dat wil zeggen dat lichaam en geest als een functionele eenheid beschouwd worden. Gedachten en gevoelens zijn deels terug te zien in iemand lichaamshouding. Zo hebben je bewegingen en de manier van ademen effect op je denken.

Deze therapie gebruikt het lichaam als uitgangspunt om zicht te krijgen op je patronen. Aandacht voor kleine veranderingen in houding en ademhaling kunnen je onverwachte inzichten verschaffen. Veel aandacht wordt besteed aan het zelf ervaren. ‘Ervaren’ en ‘voelen’ hebben vaak een sterkere helende werking dan ‘begrijpen’. Samen met het vergroten van begrip, inzicht en relativering is dit een zeer effectieve therapievorm.

De redenen om in therapie te gaan zijn divers: een concrete vraag, burnout, rouw, problemen op sociaal of relationeel vlak, vastlopen in het dagelijkse leven, ervaren van veel spanning of stress, moeite bij het maken van keuzes, terugkerende lichamelijke klachten of ongemakken.

Het resultaat is afhankelijk van de oorspronkelijke vraag. In het algemeen bereik je een toegenomen innerlijke rust, een positiever zelfbeeld, een realistischer beeld van anderen en de wereld, een duidelijker besef van identiteit en doel in het leven.

Hoe werkt het?

In het begin van de therapie worden jouw vragen en wensen besproken. Die bepalen de grote lijn waar we naar toe werken. Tijdens sessies zullen we vooral werken met wat op dit moment op de voorgrond ligt.
Naast gesprekken worden de volgende technieken gebruikt: bio-energetica, reichiaans ademwerk, geleide meditatie, systemisch werk, gestalt en meditatie.

De duur van therapie varieert en is afhankelijk van de hulpvraag en de persoon. De sessietijd duurt ongeveer 75 minuten waarna afgerond wordt.

Info en contact info@je-eigenwijze.nl


Systemisch werken →

je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

©Developed by JLGsoft