je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

Tantra

Tantra is een pad waarin acceptatie, liefde en ‘Leven in het NU’ centraal staan.
De wijze om dit te bereiken is leren voelen wat voor jou wel of niet klopt en door contact te maken met je hart en je verlangens.

Acceptatie:
Het is een levenskunst om te accepteren wie je bent, wat gebeurt in jou en je omgeving, om licht en donker te omarmen als een gegeven van het leven. Kun je volop genieten van heerlijke momenten en aanwezig blijven bij pijnlijke of verdrietige momenten? Omdat we een sterke neiging hebben om nare ervaringen weg te duwen vraagt het inzet en bewustzijn om te blijven bij wat er is.

Leven in het NU:
Tantra nodigt je uit met volle aandacht in het huidige moment te zijn en alles te durven voelen wat aanwezig is! Door ‘in het moment’ te zijn zul je meer verbinding en eenheid in jezelf gaan ervaren. Het bestaan volgt zijn eigen weg en laat zich niet naar je hand zetten. Het vermogen om mee te stromen geeft een positief gevoel door de ervaring van je eigen flexibiliteit. Ga je tegen de stroom in dan wordt het leven een strijd en je gevoel negatief.

We vergelijken onze huidige ervaring bijna als vanzelf met eerdere ervaringen of met onze opvattingen. We zijn dan meer in ons denken dan in ons voelen en de vroegere ervaring geeft richting aan onze reactie en dus aan onze toekomst.
Tantra nodigt uit om geen richting te volgen maar ‘gewoon’ aanwezig te zijn in het hier en nu, in alles wat zich in het moment ontvouwt. Door deze houding beweeg je van de oppervlakte naar de diepte in jezelf.

Als volwassene kun je zelf onderscheid maken en je losmaken van opvattingen die niet meer passen. Daartoe is de moed nodig aannames en patronen tegen het licht te houden! Niet meer -als vanzelf- de regels volgen maar stilstaan bij wat goed en kloppend voor jou is. Dat kan in eerste instantie onrust en angst oproepen.
De beloning is groot; door te leven vanuit je ware geweten zal je energie gaan stromen en zul je expansie ervaren.

Intimiteit met jezelf of met een ander groeit als je ‘naakt’ kunt zijn, zonder pantser, gewoon met alle ervaringen van dit moment. Kun je open staan voor alle ervaringen, angsten en gedachtes die door je heen gaan in contact met een ander?
Als volwassene hebben we het pantser niet meer nodig dat we hebben opgebouwd als bescherming tegen nare ervaringen toen we jong waren. Het kost wel energie en bewustzijn om dit pantser te laten smelten door aanwezig te blijven in het moment. Heb je verdriet geef daar dan uiting aan, bijvoorbeeld door je tranen te laten stromen in plaats van ze te verbijten. Ben je boos durf dan te onderzoeken in jezelf waarom dat zo is.
Dat is de start van het proces van transformatie:
        • Je gevoeligheid neemt toe, je wordt authentieker en kunt meer genieten van het leven.
        • Respectvol en met open geest kun je elke dag en elk moment opnieuw naar jezelf kijken.
        • Niets hoeft geforceerd of bestraft te worden.

Wij proberen dit in ons werk en dagelijks leven uit te dragen.
Deze weg kun je alleen, met je partner of samen met anderen bewandelen.

Info en contact info@je-eigenwijze.nl


Mediteren →

je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

©Developed by JLGsoft