je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

Paardencoaching

Tijdens de opleiding tot paardencoach heb ik geleerd mijn hart te openen voor de leiding van het paard en dit om te zetten in een bijzondere samenwerking ten dienste van de cliënt. Het is een droom en een geweldige ervaring om dit werk te mogen doen.

Samenwerken met een paard geeft aan coaching en therapie een extra dimensie. Door aanwezigheid en nabijheid van paarden maak je sneller contact met je gevoel en ‘het hier en nu’. Paarden ondersteunen je in het toelaten van gevoelens waardoor je de ruimte krijgt om te kijken naar de informatie die erachter zit Als mens gaan we nogal snel weg van ongemakkelijke gevoelens door onze aandacht te richten op werk of afleidende zaken.

De extra dimensie ontstaat voor een groot deel door de verschillen tussen mens en paard.
De mens is een jager en gericht op individualiteit terwijl paarden prooi- en kuddedieren zijn.
Paarden vinden hun veiligheid in de kudde en ze zullen daarom als eerste het belang van de kudde dienen. Ze zijn voelig voor wat nodig is in de kudde of voor wat ontbreekt. Van deze kwaliteit wordt gebruikt gemaakt in paardensessies. Een paard maakt zichtbaar als jouw gevoel en houding niet overeenstemmen, zal je uitdagen op grenzen en zal je laten zien wat ontbreekt of nodig is ten aanzien van het thema dat jij inbrengt.
Ze reageren heel puur zonder enige voorkennis en zijn in staat de mens diep te raken door ons een spiegel voor te houden. Dat maakt dat je er niet omheen kunt!

De paardencoach is intermediair tussen paard en cliënt, door het vertalen van het gedrag van het paard.

Wanneer paardencoaching?
Heb je een vraag ten aanzien van je ontwikkeling (beroepsmatig of privé), je leiderschap, je blokkades, de omgang met jezelf of anderen dan is dit een bijzondere manier om te kijken waar je nog niet gekeken hebt!

Info en contact info@je-eigenwijze.nl


Tantra →

je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

©Developed by JLGsoft