je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

Gezinsbegeleiding

Als gezin kun je plots voor een veranderingsproces komen te staan. Je partner wordt bijvoorbeeld ernstig ziek, een onverwachte gebeurtenis verandert het toekomstbeeld of één van de kinderen vertoont opeens uitzonderlijk gedrag zonder dat je als ouder een aanwijsbare reden kunt vinden.
Misschien heb je al langer het gevoel dat opvoeden voor jou een moeilijke (of te zware) taak is of voel je schaamte dat je er samen of alleen niet uit komt.

Gezinsbegeleiding doe ik in samenwerking met mijn partner in de thuissituatie van het gezin.
In overleg met het gezin en op onze eigen wijze zoeken we naar de juiste ondersteuning van ouders en andere gezinsleden. Dit doen we met liefde, aandacht en compassie voor ieder individu binnen het systeem.
Onze werkmethode is voornamelijk systemisch (d.w.z. met kleine familieopstellingen) om de onderlinge dynamieken duidelijk maken. We geven praktische handvaten en opdrachten waar ieder mee aan de slag kan.

Samengestelde gezinnen hebben een extra taak. Het samengaan van de twee nieuwe geliefden met de kinderen uit 1 of 2 eerdere gezinnen vraagt meer inzicht en tolerantie ten aanzien van de onderlinge verhoudingen.

We zijn ons ervan bewust dat begeleiding vragen voor een heel gezin niet makkelijk is en durft vraagt. Op een liefdevolle en integere manier willen we samen met jullie kijken welke vorm van begeleiding past. Ook kleinere thema’s zijn welkom. Begeleiding kan korter en effectiever zijn als patronen nog niet diep ingesleten zijn.

Moeder en kind

Tijdens je zwangerschap beweeg je naar een geheel nieuw begin. Veel vraagt om herdefiniëring:
je lichaamsgevoel, je slaapritme, de gezinssamenstelling, de indeling van je huis, werktijd en vrije tijd.
Je gunt ieder nieuw kind een goed begin en dat start bij een goed gevoel. De negen maanden van de zwangerschap zijn de basis voor het gevoelsleven van de baby. Het voelt zich gedragen en begrensd door de buik van de moeder. Gevoelens van de moeder worden door de baby ook ervaren en hebben kunnen effect hebben op het jonge leven.
Door de grote gebeurtenis in jou en in je toekomstige leven kunnen jouw gevoelens plots veranderen. Misschien voel jij je geweldig en bruis je van het leven. Het is ook mogelijk dat jij je gespannen of angstig voelt. Je (her)kent jezelf niet meer zo goed door veranderingen in eetlust, uiterlijk, je behoefte aan contact of libido.
Al deze veranderingen in positieve of negatieve zin vragen om je aandacht.

Heb je behoefte aan ondersteuning bij dit proces dan ben je van harte welkom.
Wij zijn gespecialiseerd in ondersteuning bij IVF-gerelateerde of post-partum vragen door onze ruime ervaring in dit werkgebied.
Wij helpen je ruimte te maken voor jouw eigen wijze zodat je de signalen van je lichaam serieus leert nemen. Voor jou en voor je ongeboren kind is het waardevol als voelen geïntegreerd wordt in het dagelijks leven. Draagt een moeder zorg voor haar eigen gevoelens en behoeften dan zal het kind al in de buik ervaren dat het welkom is zoals het is.

Info en contact info@je-eigenwijze.nl


Coaching →

je eigenwijze - praktijk voor lichaamsgeoriënteerde therapie en bewustwording

©Developed by JLGsoft